Zelfgemaakte zadencrackers
Een perfecte vervanging voor crackers of brood. Heerlijk met een plak kaas, humus of iets anders.
Zeer eenvoudig om te maken
Je kunt de hoeveelheid zaden varieren maar zorg ervoor dat je in totaal ca. 250 gram zaden gebruikt.
- Bakpapier
- 80 gram sesamzaad
- 80 gram zonnebloempitten
- 50 gram lijnzaad
- 40 gram pompoenpitten
- 2 eieren
- 120 ml water
- 1 eetlepel psylliumvezels
- 1/4 theelepel zout
Verhit de oven op 175 graden
Leg bakpapier op een ovenplaat
Doe alle ingedienten in een kom en meng goed door elkaar
Spreid de massa uit over de ovenplaat, dat gaat het gemakkelijkst met een lepel. De plak wordt ca. 3 tot 4 mm dik
Bak het 20 minuten in de oven
Haal het er even uit en snijd met een mes diepe lijnen in de plak zodat je de crackers makkelijk kunt breken wanneer ze klaar zijn
Zet nogmaals in de oven en verlaag de temperatuur naar 135 graden. Bak nog 35 minuten