8 stappen naar gezonde hersenen

De online training Voorkom Alzheimer is onderdeel van het Alzheimer Preventie Programma. De online training bestaat uit 8 stappen die elke bijdragen bij aan behoud van gezonde hersenen.

Hieronder wordt elke stap kort uitgelegd.

Stap 1: Optimale darmflora

De darm brein connectie

Je darm staat in verbinding met je hersenen en andersom. Wat in je buik gebeurt, heeft grote invloed op de gezondheid van je hersenen. 

Je goede darmbacteriën maken stoffen aan die helpen om jou en je hersenen gezond te houden.

Maar hoe werkt dat dan, bacteriën die je hersenen gezond houden? Hoe kom je aan die goede bacteriën? Hoe weet je of je voldoende goede bacteriën hebt?

De online training Voorkom Alzheimer geeft je inzicht in wat je darmflora allemaal voor je doet en hoe je een darmflora krijgt die optimaal is voor je hersenen. Wanneer je het eenmaal begrijpt, is het verrassend eenvoudig toe te passen in je leven.

Stap 2: Voldoende bewegen

Je hersenen hebben beweging nodig

Je lichaam is gemaakt om te bewegen. Bewegen houd je gezond en te weinig bewegen draagt bij aan ziekte.

Het wordt steeds duidelijker dat en waarom lichaamsbeweging zo belangrijk is voor je hersenen.

Tijdens beweging starten er in je hersenen allerlei processen die helpen om ze gezond te houden.

De online training Voorkom Alzheimer geeft je inzicht in waarom beweging zo belangrijk is voor je hersenen, hoeveel beweging je nodig hebt en wat voor type beweging. En je krijgt tips en trucs om het te gaan doen en vol te houden.

Stap 3: Goede supplementen

De juiste supplementen verlagen je risico op Alzheimer

Van een aantal supplementen is wetenschappelijk aangetoond dat ze je risico op Alzheimer substantieel verlagen.

Bovendien helpen supplementen om tekorten aan vitaminen en mineralen te voorkomen. Die komen vaker voor naarmate we ouder worden.

Het gebruik van supplementen is het gemakkelijkste onderdeel van het Alzheimer Preventie Programma. Dat kan echt iedereen 😉. Het is eenvoudigweg heel jammer als je er geen gebruik van maakt.

Met de online training Voorkom Alzheimer krijg je inzicht in waarom supplementen helpen om je hersenen gezond te houden, welke je nodig hebt en waarom een goede kwaliteit belangrijk is.

Stap 4: Periodiek vasten

Periodiek vasten, een weldaad voor je gezondheid

Bij Periodiek vasten eet je regelmatig een bepaald aantal uren niet. Het is een weldaad voor je gezondheid en voor je hersenen.

Als je een tijdje niet eet, geef je je lichaam de kans om over te gaan op de herstelstand. Er starten dan allerlei reparatieprocessen die ervoor zorgen dat je gezonder wordt.

Met de online training Voorkom Alzheimer krijg je inzicht in waarom periodiek vasten zo goed voor je is. Met het super eenvoudige stappenplan ga je er zelf kennis mee maken. Iedereen kan het, het is veel eenvoudiger dan je denkt.

Stap 5: Af en toe in vetverbranding zijn

Meer energie voor je hersenen

Je hersenen floreren wanneer jij in een staat van vetverbranding bent. Waarom dan? Ze krijgen dan veel meer energie. En voor je hersenen geldt, hoe meer energie hoe beter!

Normaal gesproken gebruiken je hersenen glucose als energiebron. Maar als je in vetverbranding bent krijgen ze naast glucose ook nog energie uit ketonen.

Ketonen worden door je lever gemaakt wanneer jij in een staat van vetverbranding bent, ze zijn een weldaad voor je hersenen.

Met de online training Voorkom Alzheimer leer je hoe je in vetverbranding komt, waarom het zo’n weldaad is voor je hersenen, en hoe je kunt meten of én hoe diep je in vetverbranding bent.

Met het bijbehorende eenvoudige stappenplan ben ook jij binnen een paar dagen in vetverbranding.

Stap 6: Voeding voor gezonde hersenen

Eet volgens de voedingspyramide

Onze voedingspyramide geeft een goed beeld van hoe een voeding voor gezonde hersenen eruit ziet.

Hoe groter het vak, hoe meer je ervan kunt eten.

Met de online training Voorkom Alzheimer leer je wat gezonde voeding is en waarom het zo belangrijk is voor je brein.

Stap 7: Goed slapen

Goed slapen houdt je hersenen schoon en fris

Herken je dat? Je hebt een slechte nacht gehad en je bent niet scherp de volgende dag. De gevolgen van slecht of weinig slapen voel je snel.

Goed slapen is belangrijk voor behoud van gezonde hersenen. Tijdens een goede slaap gebeurt er van alles in je hoofd waardoor je er de volgende dag weer tegenaan kunt.  

Met de online training Voorkom Alzheimer krijg je inzicht in waarom goed slapen belangrijk is voor je hersenen en wat je kunt doen om beter te slapen.

Stap 8: Omgaan met stress

Want stress hebben we allemaal wel eens

We krijgen allemaal wel eens te maken met stress situaties. Af en toe stress kan geen kwaad. Ons lichaam kan daar prima mee omgaan.

Het wordt een probleem wanneer de stress lang voortduurt. Dat put je lichaam uit, het ondermijnt je immuunsysteem en is om vele redenen ook slecht voor je brein.  

Met de online training Voorkom Alzheimer krijg je inzicht in wat er in je lichaam gebeurt bij stress en wat je kunt doen om de nadelige effecten van stress op je gezondheid te verminderen.

Meld je aan voor de Alzheimer Preventie nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van:

• Tips en trucs om je risico op Alzheimer te verlagen

• De nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van preventie van Alzheimer

• Het Alzheimer Preventie Programma

Je hebt je aangemeld!