Over Alzheimer Preventie Nederland

 

Veel minder mensen met Alzheimer

Dat je je risico op Alzheimer met wel 40% kunt verlagen is wetenschappelijk aangetoond. Alzheimer Preventie Nederland heeft als doel om zoveel mogelijk mensen te helpen hun risico op deze ziekte aanzienlijk te verlagen.

Ons doel

Alzheimer Preventie Nederland is opgericht met als doel om zoveel mogelijk mensen te helpen om het risico op Alzheimer/dementie te verlagen en daarmee heel veel nieuwe gevallen te voorkomen.

Er is nog geen medicijn tegen Alzheimer maar we kunnen wel veel doen om ons risico op deze nare en uitzichtloze ziekte te verlagen. Alzheimer Preventie Nederland helpt daarbij op een laagdrempelige manier, zodat iedereen mee kan doen. Met duidelijke informatie over waarom de leefstijlverbeteringen werken en onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek.

We geven de mensen de middelen en mogelijkheid om zelf de strijd aan te gaan tegen geheugenverlies. 

Onze Community 

Ons Alzheimer Preventie Programma is zo vormgegeven dat je het helemaal zelf kunt volgen. Je bent echter niet alleen. In onze online community kun je ervaringen delen, vragen stellen en leren hoe anderen omgaan met het programma. De community is alleen toegankelijk voor onze leden, iedereen in de community is dus bezig met preventie van Alzheimer.

 

Ons Team

Martine Geerts

Martine Geerts

Oprichter van Alzheimer Preventie Nederland

Waarom ik Alzheimer Preventie Nederland heb opgericht

In de familie van mijn moeder komt al generaties lang Alzheimer voor. Als kind hoorde ik hier al van. Mijn moeder zei dan altijd: “Tegen de tijd dat ik zo oud ben is er vast wel een medicijn gevonden”. Dat is nu ca. 40 jaar geleden. Ze heeft nu Alzheimer en er is nog steeds geen medicijn gevonden.

Mijn moeder gaat zeer langzaam achteruit. Ca. 20 jaar geleden kregen we als familie het vermoeden dat haar geheugen achteruitging, ze was toen 65 jaar oud. In de jaren daarna kregen we hier steeds meer zekerheid over. Ongeveer 4 jaar geleden kreeg ze de diagnose Alzheimer.

Voor mij was de ziekte van mijn moeder aanleiding om me te verdiepen in wat ik kon doen om het zelf niet te krijgen. Gelukkig is de afgelopen jaren wetenschappelijk vast komen te staan dat het risico op Alzheimer/dementie met wel 40% kan worden verminderd door leefstijlaanpassingen. Het onderzoek hiernaar heeft een grote vlucht genomen en daaruit komen vele praktische aanknopingspunten voor leefstijlaanpassingen.

Ik volg het onderzoek en de onderzoekers op de voet en pas allerlei leefstijlaanpassingen toe in de praktijk. Dit heeft veel goeds gedaan voor mijn gezondheid. Om een paar dingen te noemen; mijn gewichtsproblemen zijn verdwenen, de artrose die in met knieën was geconstateerd is weg, de pijn in mijn heupgewrichten is weg, ik slaap weer goed en mijn humeur is stabiel op een hoog niveau. Ik ben ervan overtuigd dat dit alles ook zeer preventief werkt met betrekking tot Alzheimer. Ik heb in ieder geval alles wat ik kan gedaan om deze vreselijke ziekte te voorkomen of een flink aantal jaren uit te stellen.

Opleiding tot leefstijl-therapeut

Om alles was ik las over preventie van Alzheimer te kunnen begrijpen heb ik een hbo-opleiding tot orthomoleculair therapeut gedaan. Niet om therapeut te worden maar om al het nieuws en onderzoek over preventie van Alzheimer te kunnen begrijpen en op waarde te kunnen schatten. Deze opleiding gaf mij het kader waarbinnen in kon begrijpen hoe en waarom je met specifieke leefstijlverbeteringen het risico op Alzheimer kunt verlagen en/of het op z’n minst een aantal jaren kunt uitstellen.

Doe ook mee!

Stap voor stap richting gezonde hersenen voor je rest van je leven. Elke stap die je toepast verlaagt je risico, ook als je er maar 1 of 2 toepast.

En je doet het niet alleen, wij zij er voor je in onze besloten community.

Normaal voor € 169. Nu tijdelijk met 80% korting!
Doe je mee?

  • Toegang tot de online training Voorkom Alzheimer
  • Het werkt! Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
  • Eenvoudige stappenplannen waarmee iedereen het kan
  • Hulp & ondersteuning via onze besloten community
  • Vragen stellen en antwoord krijgen op het forum
  • Alles wat je toepast verlaagt je risico op Alzheimer, ook als je maar 1 of 2 stappen toepast
  • Op je eigen tempo, niemand jut je op
  • We blijven je prikkelen op een inspirerende manier
  • Een groeiende bibliotheek met artikelen, video’s en podcasts
  • Een heerlijk gevoel van opluchting doordat je dit probleem aanpakt

Hou vast wat je lief is

Meld je aan voor de Alzheimer Preventie nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van:

• Tips en trucs om je risico op Alzheimer te verlagen

• De nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van preventie van Alzheimer

• Het Alzheimer Preventie Programma

Je hebt je aangemeld!