Thaise rode curry met kip, groentes en pinda’s
Echte Thaise curry, je kunt 'm zo pittig maken als je wilt door meer of minder rode curry pasta te gebruiken. In plaats van rijst voegen we veel gestoofde groenten toe, daardoor past het gerecht goed in een koolhydraatarm dieet. De pinda's maken het lekker knapperig.
De vissaus haal je gewoon in de supermarkt.
- 400 gram kippenhaasjes of -filet
- 6 teentjes knoflook
- 6 cm gember (vers of uit de diepvries)
- 2 eetlepels Kokosolie
- 400 ml kokosmelk
- kerriepoeder
- 1 theelepel rode curry (uit een potje)
- 1,5 eetlepel vissaus
- 0,5 eetlepel suiker
- sap van een halve citroen
- 50 gram pinda's (gezouten of ongezouten)
- verse koriander
- 500 gram spitskool
- 500 gram broccoli
Voorbereiding
Snijd de kip in stukjes en kruid ze met de kerriepoeder
Schil de gember en rasp deze
Pers de knoflook uit, voeg dit bij de gember
Snijd ca. 100 gram spitskool in fijne reepjes en de rest in bredere reepjes
Snijd de broccoli in roosjes, schil de stam en snijd deze in plakjes
Bereiding
Verhit 2 eetlepels kokosolie in een hapjespan
Bak de kipstukjes in de pan tot ze bijna gaar zijn
Voeg de gember en knoflook toe, roer door elkaar
Voeg de fijne reepjes spitskool toe en laat even meestoven
Voeg de rode curry, vissaus, suiker en citroensap toe
Voeg de kokosmelk toe en verwarm deze
Doe de pinda's erbij
Stoof nog ca. 3 minuten zachtjes door
Stoof de broccoli in een pan of in de magnetron
Stoof de rest van de spitskool in een aparte pan
Doe de spitskool en broccoli in een kom of bord en schep de curry er overheen
Snipper de koriander erover