Gevulde courgettes met spinazie en geitenkaas
Courgette uit de oven met spinazie, geitenkaas en knoflook. Hoofdgerecht maar kan ook prima als lunchgerecht worden gegeten de volgende dag. Maak dan iets meer.
Per persoon 1 hele courgette.
Voor extra eiwitten kun je het combineren met een stukje gebakken vlees.
- 2 courgettes
- 6 tenen knoflook
- 4 eetlepels tomatensaus voor over de pasta (uit een pot)
- 100 gram zachte geitenkaas
- 200 gram spinazieblokjes uit de diepvries
- 2 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven op 190 graden
Ontdooi de spinazie (in de magnetron), en knijp het vocht eruit
Snijd de courgettes door in de lengte
Verwijder het vruchtvlees uit de courgettehelften met een lepel en bewaar dit
Leg de courgetten op een ovenplaat
Pel de knoflook en snijd deze in plakjes
Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook zachtjes lichtbruin
Doe het vruchtvlees van de courgette erbij en bak dit totdat het vocht grotendeels verdwenen is
Voeg de uitgeknepen spinazie toe en bak nog even mee tot het vocht grotendeels verdwenen is
Doe in elke courgettehelft een eetlepel tomatensaus en smeer dit uit
Verdeel de courgette-spinazievulling over de 4 helften
Verdeel de geitenkaas in stukjes over de 4 helften
Plaats in de oven, 25 minuten op 190 graden