Ei-pannenkoekjes met extra vezels

Ei-pannenkoekjes met extra vezels, zalm en roomkaas

Koolhydraatarme pannenkoekjes van ei, huttenkase en psylliumvezels. De toegevoegde psylliumvezels zijn een weldaad voor je darmflora.

Lekker met een plakje zalm en een beetje roomkaas.

De pannenkoekjes zijn een perfecte vervanging voor brood.

  • 2 eieren
  • 70 gram huttenkase
  • 5 gram psylliumvezels
  • 10 gram echte boter
  • 40 gram gerookte zalm
  • 15 gram roomkaas
  1. Hussel de eieren, huttenkase en psylliumvezels door elkaar

  2. Laat het mengsel ca. 30 minuten staan zodat de psylliumvezels het vocht kunnen opnemen. Na ca. 30 minuten is het een dikke massa

  3. Verhit de boter zachtjes in de pan en voeg het beslag toe. Maak 2 half ronde pannenkoekjes zodat je ze gemakkelijk kunt keren

  4. Bak je pannenkoekjes op zacht vuur gedurende 3 minuten

  5. Keer ze om en bak nog 2 minuten

  6. Doe de zalm en roomkaas erover

Lunch, Ontbijt
Koolhydraatarm, Vezelrijk

Meld je aan voor de Alzheimer Preventie nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van:

• Tips en trucs om je risico op Alzheimer te verlagen

• De nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van preventie van Alzheimer

• Het Alzheimer Preventie Programma

Je hebt je aangemeld!