Zelfgemaakte zadencrackers

Zelfgemaakte zadencrackers

Een perfecte vervanging voor crackers of brood. Heerlijk met een plak kaas, humus of iets anders.

Zeer eenvoudig om te maken

Je kunt de hoeveelheid zaden varieren maar zorg ervoor dat je in totaal ca. 250 gram zaden gebruikt.

  • Bakpapier
  • 80 gram sesamzaad
  • 80 gram zonnebloempitten
  • 50 gram lijnzaad
  • 40 gram pompoenpitten
  • 2 eieren
  • 120 ml water
  • 1 eetlepel psylliumvezels
  • 1/4 theelepel zout
  1. Verhit de oven op 175 graden

  2. Leg bakpapier op een ovenplaat

  3. Doe alle ingedienten in een kom en meng goed door elkaar

  4. Spreid de massa uit over de ovenplaat, dat gaat het gemakkelijkst met een lepel. De plak wordt ca. 3 tot 4 mm dik

  5. Bak het 20 minuten in de oven

  6. Haal het er even uit en snijd met een mes diepe lijnen in de plak zodat je de crackers makkelijk kunt breken wanneer ze klaar zijn

  7. Zet nogmaals in de oven en verlaag de temperatuur naar 135 graden. Bak nog 35 minuten

Lunch, Ontbijt
Koolhydraatarm, Vegetarisch, Vezelrijk

Meld je aan voor de Alzheimer Preventie nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van:

• Tips en trucs om je risico op Alzheimer te verlagen

• De nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van preventie van Alzheimer

• Het Alzheimer Preventie Programma

Je hebt je aangemeld!