Salade van rode biet, yoghurt en kaneel

Salade van rode biet, yoghurt en een snufje kaneel

Super eenvoudige en lekkere salade, in 10 minuten klaar. Koud is het lekkerder, dus nog wel even in de koelkast laten staan. De volgende dag is die ook nog lekker, dus maak maar een beetje meer.

De kaneel geeft het een unieke smaak.

Frisse salade. Lekker bij de lunch of als bijgerecht bij de avondmaaltijd.

  • 500 gram gekookte rode bietjes
  • 150 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
  • 1 gram kaneel
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout
  • 0,5 eetlepel citroensap
  1. Roer de yoghurt, olijfolie, citroensap, knoflook en kaneel door elkaar

  2. Snijd de bietjes in kleine blokjes en doe ze in een schaal

  3. Doe de yoghurtsaus door de rode bietjes

  4. Laat ca. 30 minuten in de koelkast staan

  5. Voeg zout en peper toe naar smaak

Bijgerecht, Lunch
Hollands
Koolhydraatarm, Vegetarisch

Meld je aan voor de Alzheimer Preventie nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van:

• Tips en trucs om je risico op Alzheimer te verlagen

• De nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van preventie van Alzheimer

• Het Alzheimer Preventie Programma

Je hebt je aangemeld!