Romige bloemkoolpuree

Romige bloemkoolpuree

Lekkere koolhydraatarme puree. Een uitstekende vervanging voor aardappelpuree.

Heerlijk bij een stukje vlees of vis.

Tip: maak iets meer zodat je het de volgende dag bij de lunch kan eten. Het is een paar dagen houdbaar in de koelkast.

  • Staafmixer
  • 600 gram bloemkool in stukken
  • 60 gram boter
  • 60 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1/2 citroen (schil en sap)
  1. Rasp een dun laagje van de schil van de halve citroen (alleen het gele)

  2. Kook de bloemkool gaar in een bodem water, met een beetje zout. Let op, niet te gaar, voor een betere structuur

  3. Haal de pan van het vuur

  4. Voeg de boter, parmezaanse kaas, citroensap en -sap toe

  5. Mix alles met de staafmixer tot een puree

Bijgerecht, Diner
Hollands

Meld je aan voor de Alzheimer Preventie nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van:

• Tips en trucs om je risico op Alzheimer te verlagen

• De nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van preventie van Alzheimer

• Het Alzheimer Preventie Programma

Je hebt je aangemeld!