Quinoa salade met doperwtjes en feta

Quinoa salade met doperwtjes en feta

Maaltijdsalade. Een combinatie van warme quinoa en erwten met koude veldsla, feta en dressing. Lekker, gezond en met ruim 13 gram vezels. Heel goed voor je darmflora!

De veldsla kun je ook vervangen door verse spinazie of rucola.

  • 300 gram quinoa
  • 1 bos groene asperges
  • 450 gram tuinerwten uit de diepvries
  • 200 gram feta
  • 150 gram veldsla
  • 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 bosuien
  1. Doe de quinoa in ruim kokend water, kook 10 minuten. Giet af en laat 10 minuten staan.

  2. Maak een dressing van de olijfolie, mosterd en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Snij de asperges in stukjes van ca. 1,5 cm

  4. Doe de erwtjes in ruim kokend water en voeg de aspergestukjes erbij. Laat ca. 4 minuten koken en giet dan af. Als de erwtjes nog diep bevroren waren kook ze dan iets langer.

  5. Snijd de bosui in dunne ringen

  6. Snijd de feta in kleine blokjes

  7. Meng de quinoa met de erwten en asperges in een grote schaal of pan. Doe de plakjes bosui en de blokjes feta er overheen. Besprenkel de dressing erover en meng alles voorzichtig door elkaar. Meng voorzichtig de veldsla erdoor of serveer deze apart.

Hoofdgerecht, Lunch
Vegetarisch, Vezelrijk

Meld je aan voor de Alzheimer Preventie nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van:

• Tips en trucs om je risico op Alzheimer te verlagen

• De nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van preventie van Alzheimer

• Het Alzheimer Preventie Programma

Je hebt je aangemeld!