Peter Attia over Alzheimer en insuline resistentie

Peter Attia, een bekende Amerikaanse arts met toewijding aan gezond oud worden, praat over insuline resistentie als een belangrijke oorzaak van Alzheimer. 

Als je insuline resistent bent betekent dit dat je lichaam niet goed meer reageert op suiker en glucose. Insuline resistentie is vaak een gevolg van een dieet met veel suiker en witte koolhydraten. Na het eten van suiker en/of glucose stijgt je bloedsuikerspiegel snel. Als gevolg daarvan gaat je lichaam insuline aanmaken. De insuline zorgt ervoor dat de glucose vanuit je bloed je cellen in kan, daar kan het vervolgens worden gebruikt om energie van te maken. Je bloedsuiker daalt daardoor weer naar een gezond niveau. 

Bij insuline resistentie zijn je cellen ongevoeliger geworden voor insuline. Het gevolg is dat je cellen de glucose/suiker in je bloed niet meer goed  opnemen. Je bloedsuiker daalt dan niet meer naar een gezond niveau en blijft eigenlijk de hele tijd te hoog. Op den duur kan dit leiden tot suikerziekte.

Insuline resistentie kun je tegengaan door middel van een koolhydraatarm dieet. 

(3 minuten)

 

Meld je aan voor de Alzheimer Preventie nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van:

• Tips en trucs om je risico op Alzheimer te verlagen

• De nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van preventie van Alzheimer

• Het Alzheimer Preventie Programma

Je hebt je aangemeld!