49% lager risico op Alzheimer

Mensen met een hoog gehalte aan DHA in hun bloed, lopen 49% minder risico om later in hun leven Alzheimer te krijgen.

Dat bleek uit dit onderzoek (juni 2022) dat in het wetenschappelijke tijdschrift Nutrients is gepubliceerd.

Het is zeer goed en concreet onderzoek, het bevestigt op een overtuigende manier dat de inname van DHA effectief je risico op Alzheimer verlaagt.

Goed onderzoek

Het gaat om kwalitatief goed onderzoek. Er is gebruik gemaakt van een ‘hard’ en betrouwbaar gegeven: de hoeveelheid DHA in de rode bloedcellen. Vaak wordt in dit soort onderzoeken gebruik gemaakt van vragenlijsten waarin wordt gevraagd naar eetgedrag. Zo’n vragenlijst is een veel minder betrouwbaar meetinstrument dan een bloedmeting.

Tussen 2005 tot 2008 is bij 1.490 65-plussers bloed afgenomen. Na de bloedafname ondergingen de deelnemers elke 4 jaar een onderzoek waarin o.a. werd gekeken of ze Alzheimer ontwikkelden. Er werd ook bepaald of de deelnemers wel/geen Apoe4-gen hadden, dit gen verhoogt je risico op Alzheimer behoorlijk (20-80% risicoverhoging).

Het risico bleek het laagst bij deelnemers die meer dan 6,1% DHA in hun bloed hadden

Meer DHA geeft lager Alzheimer risico

Het risico op Alzheimer bleek het laagst bij deelnemers die meer dan 6,1% DHA in hun bloed hadden. Onder deze deelnemers kwam 49% minder Alzheimer voor dan onder deelnemers met het minste DHA in hun bloed (< 3,8%).  

Ook werd duidelijk dat dragers van het Apoe4-gen veel baat hadden bij DHA. Hun risico op Alzheimer nam meer af dan bij niet Apoe4-dragers. Een hoger DHA-gehalte in het bloed neutraliseerde bij hen het hogere risico op Alzheimer dat ze liepen door drager te zijn van het Apoe4-gen. Dat is zeer hoopvol nieuws!

Overtuigende bevestiging dat DHA helpt tegen Alzheimer

Ik ben heel blij met dit onderzoek. Het is een prachtige aanvulling op eerdere onderzoeken naar de connectie tussen omega 3 en Alzheimer. Het bevestigt op een overtuigende manier dat de inname van DHA bijdraagt aan het verlagen van je risico op Alzheimer.

1 tot 2 gram per dag

Ik adviseer om dagelijks 1 tot 2 gram omega 3 in te nemen waarbij het belangrijk is dat er DHA en EPA inzit. Als je, net als ik, Apoe4-drager bent heb je ca. 2 gram nodig, als je dat niet bent is 1 gram voldoende.

Je zult er achter komen dat 2 gram omega 3 best veel is. Het lukt echter prima om voldoende binnen te krijgen als je vaker vette vis eet (haring of makreel) en dit aanvult met een goed supplement.

Kies voor omega 3 olie van goede kwaliteit

Omega 3 vetten zijn onverzadigde vetten die heel gevoelig zijn voor oxidatie (ze worden snel ranzig). Van alle supplementen die je neemt, is het bij omega 3 vetten het belangrijkst dat je kiest voor kwaliteit. Goedkoop is bij omega 3 meestal duurkoop. Goedkope olie kan ranzig zijn en is dan slecht voor je gezondheid. Kies dus voor omega 3 van een goed merk. 

Waar koop je goede omega 3

Ik ben je heel dankbaar als je je supplementen via mij besteld. Je krijgt dan een fijne korting en met de marge die overblijft kan ik je blijven informeren over hoe je je risico op Alzheimer kunt verlagen.

Gezond kritisch over supplementen

Ik ben van nature sceptisch over supplementen, ik zou liever hebben dan je ze niet nodig hebt. Aan de andere kant heb ik zelf ervaren dat ik ze wel degelijk nodig heb, uit bloedonderzoek bleek dat aan aantal B-vitamines bij mij veel te laag waren. Daarnaast blijkt uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek dat supplementen helpen om je risico op Alzheimer te beperken. Ik gebruik ze zelf dus ook.

Als klant kun je mij altijd vragen stellen over bepaalde supplementen, je krijgt dan een eerlijk en zo objectief mogelijk antwoord.

Je hebt bij mij 2 keuzes:

1. Supplementenaccount met korting

Ik open een supplementenaccount bij Bonusan voor jou. In je account zet ik een boodschappenlijstje met goede supplementen voor je klaar, dan hoef je zelf niet te zoeken. Het is geheel vrijblijvend en je zit nergens aan vast. Je krijgt standaard 10% korting op je aankopen zodat je zeker weet dat je de beste prijs betaalt. Je betaalt zelf aan Bonusan en zij leveren de supplementen aan jou.

Supplementen van Bonusan zijn altijd van goede kwaliteit. Bonusan maakt al decennia lang supplementen, doet veel aan onderzoek en productontwikkeling en heeft een dijk van kennis over wat supplementen kunnen doen voor je gezondheid.

2. Persoonlijk supplementenadvies

Wil je geen Bonusan en gebruik je liever een ander merk? Wil je liever een poeder in plaats van een pil? Vraag dan een persoonlijk en gratis supplementenadvies bij mij aan. Ik kijk dan wat goed bij jou wensen aansluit en bestel deze voor je. Ook dan krijg je 10% korting. Ik kan vrijwel alle goede merken voor je bestellen.

Hoe?

Stuur even een email naar info@alzheimerpreventie, ik neem dan snel contact met je op.

Wat lever ik niet:

Ik heb ondervonden dat kwaliteit ertoe doet bij supplementen en lever daarom alleen producten van kwaliteitsfabrikanten. Het huismerk van bijvoorbeeld de drogist hoor daar niet bij, en ook niet allerlei producten van hippe merken die via multi-level Marketing worden gedistribueerd (dus alsjeblieft geen contact met mij opnemen als je zo’n distributeur bent).

Meld je aan voor de Alzheimer Preventie nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van:

• Tips en trucs om je risico op Alzheimer te verlagen

• De nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van preventie van Alzheimer

• Het Alzheimer Preventie Programma

Je hebt je aangemeld!