Wat vindt Alzheimer Preventie Nederland van hormoontherapie?

Wat vinden wij van hormoontherapie?

Wij willen graag dat jij gezond oud wordt, waarbij wij ons vooral richten op het voorkomen van Alzheimer. 

Het onderzoek van Dr. Mosconi over onze hersenen tijdens de overgang was voor ons aanleiding om je deze informatie te geven. We vinden het belangrijk dat je weet dat er wellicht een verband is tussen de overgang en het verhoogde risico op Alzheimer bij vrouwen. Al moet er nog veel verder onderzoek naar plaatsvinden.

We willen ook graag de angst die bij veel vrouwen bestaat rondom hormoontherapie verminderen. De recente onderzoeken van het WHI laten zelfs positieve effecten zien van het gebruik van overgangshormonen. 

Maar liefst 80% van alle vrouwen heeft klachten, en een derde deel daarvan heeft zeer ernstige klachten. Er is dus veel leed onder heel veel vrouwen die in de overgang zitten.  Hormoontherapie helpt om zonder klachten de overgangsjaren door te komen. 

In Nederland gebruikt slechts 5% van alle vrouwen in de overgang hormoontherapie. In veel andere Westerse landen ligt dit percentage op wel 35-40%. 

Uiteindelijk gaat het erom wat jij vindt en waar jij je goed bij voelt. Ga op zoek naar goede informatie en praat er over met je huisarts. Een goed boek is het boek “De kracht van vrouwelijke hormonen” van Sylvie Demers.