Meten of je in vetverbranding bent is eenvoudig

Meet zelf of je in vetverbranding bent

Hoe weet je of je op de goede weg zit en of je al (bijna) in vetverbranding bent? Tot voor kort was dit heel ingewikkeld. Je kon het meten door middel van een vingerprik of met urine strips. Dat was een heel gedoe, deed pijn, was duur en vaak ook nog onbetrouwbaar. Het nodigde ook niet uit om meerdere keren per dag te meten.

Nieuwe ademtest

Enkele jaren geleden zijn er nieuwe apparaatjes ontwikkeld waarmee je door middel van een ademtest heel eenvoudig meet of je in vetverbranding bent. Je blaast 10 seconden in het apparaatje en krijgt dan de uitslag. Het is pijnloos, zonder gedoe, en je kunt zo vaak meten als je wilt.

“Je blaast 10 seconden in het apparaatje en je dan weet je of en hoe diep je in vetverbranding bent”

Meten maakt het veel gemakkelijker

Weten waar je bent maakt het zoveel gemakkelijker. Na het blazen krijg je een score tussen de 1 en 6. Bij 1 bent je 100% in glucoseverbranding. Bij 4 of hoger zit je in vetverbranding.

Weten dat je in vetverbranding bent werkt motiverend. Je ziet dat je eetpatroon werkt, dat is fijn! Zeker omdat we ernaar streven dat je regelmatig switcht van glucose- naar vetverbranding en weer terug. Dan is het heel handig om te weten wanneer je op vet en wanneer je op glucose draait.   

Zonder te meten verkeer je altijd in twijfel. Het risico dat je dan afhaakt wordt een stuk groter. Maak het jezelf dus gemakkelijk en gebruik zo’n apparaatje. Het maakt een wereld van verschil!

De Keyto

Wij hebben positieve ervaringen met de Keyto en gebruiken deze zelf ook. Als je echter een ander apparaatje vindt dat goede metingen doet, is dat ook prima.

“Zonder te meten verkeer je altijd in twijfel en haak je gemakkelijker af”

App op je telefoon

Om de Keyto te kunnen gebruiken heb je de bijbehorende app nodig op je telefoon. De app maakt mooie grafieken van je dagelijkse uitslagen. Je krijgt op deze manier heel goed inzicht in wanneer je in vetverbranding bent. 

Ze proberen je via de app ook lid te laten worden van hun programma. Dat kun je negeren. 

Handige grafiekjes

Hiernaast zie je een voorbeeld van een grafiek uit de app. De grafiek geeft de metingen gedurende een maand weer.

Je ziet heel duidelijk het switchen tussen glucose- en vetverbranding. De dalen zijn dagen in glucoseverbranding, de pieken zijn dagen in vetverbranding.

Tussen een score van 3 en 4 ga je over op vetverbranding