Gevulde courgette met spinazie en geitenkaas

Gevulde courgettes met spinazie en geitenkaas

Courgette uit de oven met spinazie, geitenkaas en knoflook. Hoofdgerecht maar kan ook prima als lunchgerecht worden gegeten de volgende dag. Maak dan iets meer.

Per persoon 1 hele courgette.

Voor extra eiwitten kun je het combineren met een stukje gebakken vlees.

  • 2 courgettes
  • 6 tenen knoflook
  • 4 eetlepels tomatensaus voor over de pasta (uit een pot)
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 200 gram spinazieblokjes uit de diepvries
  • 2 eetlepels olijfolie
  1. Verwarm de oven op 190 graden

  2. Ontdooi de spinazie (in de magnetron), en knijp het vocht eruit

  3. Snijd de courgettes door in de lengte

  4. Verwijder het vruchtvlees uit de courgettehelften met een lepel en bewaar dit

  5. Leg de courgetten op een ovenplaat

  6. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes

  7. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook zachtjes lichtbruin

  8. Doe het vruchtvlees van de courgette erbij en bak dit totdat het vocht grotendeels verdwenen is

  9. Voeg de uitgeknepen spinazie toe en bak nog even mee tot het vocht grotendeels verdwenen is

  10. Doe in elke courgettehelft een eetlepel tomatensaus en smeer dit uit

  11. Verdeel de courgette-spinazievulling over de 4 helften

  12. Verdeel de geitenkaas in stukjes over de 4 helften

  13. Plaats in de oven, 25 minuten op 190 graden

Hoofdgerecht, Lunch
Koolhydraatarm, Vegetarisch

Meld je aan voor de Alzheimer Preventie nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van:

• Tips en trucs om je risico op Alzheimer te verlagen

• De nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van preventie van Alzheimer

• Het Alzheimer Preventie Programma

Je hebt je aangemeld!