Ei-pannenkoekjes met extra vezels, zalm en roomkaas
Koolhydraatarme pannenkoekjes van ei, huttenkase en psylliumvezels. De toegevoegde psylliumvezels zijn een weldaad voor je darmflora.
Lekker met een plakje zalm en een beetje roomkaas.
De pannenkoekjes zijn een perfecte vervanging voor brood.
- 2 eieren
- 70 gram huttenkase
- 5 gram psylliumvezels
- 10 gram echte boter
- 40 gram gerookte zalm
- 15 gram roomkaas
Hussel de eieren, huttenkase en psylliumvezels door elkaar
Laat het mengsel ca. 30 minuten staan zodat de psylliumvezels het vocht kunnen opnemen. Na ca. 30 minuten is het een dikke massa
Verhit de boter zachtjes in de pan en voeg het beslag toe. Maak 2 half ronde pannenkoekjes zodat je ze gemakkelijk kunt keren
Bak je pannenkoekjes op zacht vuur gedurende 3 minuten
Keer ze om en bak nog 2 minuten
Doe de zalm en roomkaas erover