Verse pesto
Verse pesto is zo lekker! Je kunt het overal mee combineren; op een plakje mozarella, over de gegrilde groenten of over de pasta.
Heel lekker bij courgettepasta (spagettisliertjes van courgette), daarin zitten nauwelijks koolhydraten.
De hoeveelheden per ingredient komen niet heel nauwkeurig. Als je meer of minder basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas en/of olijfolie gebruikt is het nog steeds lekker.
De pijnboompitten kun je vervangen door cashewnoten, doe er dan een teentje knoflook bij anders wordt het te zoet.
- 50 gram verse basilicumblaadjes
- 50 gram pijnboompitten
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- 100 gram olijfolie (extra vierge)
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
Doe alles, behalve de olijfolie, in een keukenmachine en maal het fijn
Doe de fijngemalen pasta in een kom
Voeg de olijfolie toe en roer het goed door met een vork
Voeg zout en peper toe naar smaak