Salade van rode biet, yoghurt en een snufje kaneel
Super eenvoudige en lekkere salade, in 10 minuten klaar. Koud is het lekkerder, dus nog wel even in de koelkast laten staan. De volgende dag is die ook nog lekker, dus maak maar een beetje meer.
De kaneel geeft het een unieke smaak.
Frisse salade. Lekker bij de lunch of als bijgerecht bij de avondmaaltijd.
- 500 gram gekookte rode bietjes
- 150 gram Griekse yoghurt (10% vet)
- 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
- 1 gram kaneel
- 1 teentje knoflook
- peper
- zout
- 0,5 eetlepel citroensap
Roer de yoghurt, olijfolie, citroensap, knoflook en kaneel door elkaar
Snijd de bietjes in kleine blokjes en doe ze in een schaal
Doe de yoghurtsaus door de rode bietjes
Laat ca. 30 minuten in de koelkast staan
Voeg zout en peper toe naar smaak