Verse zelfgemaakte pesto

Verse pesto

Verse pesto is zo lekker! Je kunt het overal mee combineren; op een plakje mozarella, over de gegrilde groenten of over de pasta.

Heel lekker bij courgettepasta (spagettisliertjes van courgette), daarin zitten nauwelijks koolhydraten.

De hoeveelheden per ingredient komen niet heel nauwkeurig. Als je meer of minder basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas en/of olijfolie gebruikt is het nog steeds lekker.

De pijnboompitten kun je vervangen door cashewnoten, doe er dan een teentje knoflook bij anders wordt het te zoet.

  • 50 gram verse basilicumblaadjes
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 100 gram olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  1. Doe alles, behalve de olijfolie, in een keukenmachine en maal het fijn

  2. Doe de fijngemalen pasta in een kom

  3. Voeg de olijfolie toe en roer het goed door met een vork

  4. Voeg zout en peper toe naar smaak

Bijgerecht
Italiaans
Koolhydraatarm, Vegetarisch

Meld je aan voor de Alzheimer Preventie nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van:

• Tips en trucs om je risico op Alzheimer te verlagen

• De nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van preventie van Alzheimer

• Het Alzheimer Preventie Programma

Je hebt je aangemeld!