Gegratineerde bloemkool uit de oven

Gegratineerde bloemkool uit de oven

Heerlijk warm bijgerecht van gegratineerde bloemkool met parzaanse kaas en een beetje tijm

  • 1 bloemkool verdeeld in roosjes (ca. 800 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 snufje tijm
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 60 gram geraspte parmezaanse kaas
  1. Verwarm de oven op 200 graden

  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en doe in een grote bak of schaal

  3. Doe de olijfolie in een kommetje

  4. Pers de knoflook uit en voeg toe aan de olijfolie

  5. Voeg er een flinke snuf tijm aan toe

  6. Roer dit door elkaar en giet over de bloemkoolroosjes. Roer de roosjes door elkaar

  7. Verdeel de bloemkoolroosjes over een ovenplaat

  8. Verdeel de parmezaanse kaas erover

  9. Verhit ca. 25 minuten in de oven tot het gaar is

Bijgerecht, Diner
Mediterraan
Koolhydraatarm

Meld je aan voor de Alzheimer Preventie nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van:

• Tips en trucs om je risico op Alzheimer te verlagen

• De nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van preventie van Alzheimer

• Het Alzheimer Preventie Programma

Je hebt je aangemeld!